Om barnehagen

Bitehagen barnehage er en privat foreldredrevet barnehage i Røyken kommune bygget av Trygge barnehager i 2000. Vi har fire veldrevne avdelinger og en engasjert stabil personalgruppe med blant annet 6 barnehagelærere på 4 avdelinger.

Barnehagen har egen minibuss som gir oss den bevegelsesfriheten vi trenger for å oppleve små og store eventyr i nærmiljøet. Med minibussen kommer vi oss til biblioteket, skøytebanen, sjøen, bondegården og andre steder. Vi har fokus på sunn og god mat, og to dager i uken får vi tilkjørt sunn og god varmmat fra barnehagematen.no.
Slik finner du oss:
Bitehagen ligger midt mellom Spikkestad og Røyken med kort avstand både til buss og tog.

Priser i Bitehagen Barnehage SA
Bitehagen barnehage følger den offentlig regulerte maksprisen som pr. 1.1.2016
er 2.655,- pr. måned for en fulltidsplass. I tillegg kommer et mattillegg på 390,-pr. måned, som inkluderer brødmåltider, to varme måltider i uka, frukt og melk.

Eierandel:
Bitehagen barnehage er en foreldreeid andelsbarnehage. Ved tildeling av plass i barnehagen, må det kjøpes en andel pålydende kr. 5000,- (1000,- for søsken). Andelen får man tilbakebetalt når barnet slutter i barnehagen.
Barnehagens historie
Det har vært en lang prosess å få barnehagen slik den fremstår i dag. Planleggingen startet i 1997 og Bitehagen Barnehage åpnet 31. juli 2000. Barnehagen er blitt til gjennom foreldreengasjement og støtte fra kommunen. Barnehagen har et stort uteområde og ligger landlig til midt mellom Spikkestad og Røyken sentrum, med et godt togtilbud for pendlere til Asker og Oslo. Vi har busstopp og marka innen kort gåavstand. I august 2002 åpnet barnehagens fjerde avdeling, natur- og kulturbarnehageavdelingen "Vepsebolet". Barnehagen har sin egen minibuss.

Eierform
Barnehagen drives etter ideelt formål, hvor ingen skal tjene penger på barnehagen. Barnehagen er registrert i Brønnøysund-registrene som et SA og det velges et styre med representanter fra foreldregruppen. Alle som har barn i Bitehagen barnehage blir medeiere ved å betale inn en andel på totalt kr 5.000,- ved et barn (+ 1000,- for hvert ekstra barn). Eierandelen betales tilbake tilbake når barna slutter i barnehagen.  De siste årene har barnehagen drevet med økonomisk overskudd - et overskudd som brukes til å investere i en enda bedre barnehage (lekeapparater, minibuss og kompetansebygging)..